Jaren dertig kapel van Altrecht verbouwd tot bijeenkomstgebouw

Op het Sanatoriumterrein in Zeist van Stichting Altrecht, is een jaren dertig kapel, verbouwd tot multifunctioneel centrum. Tevens is de kapel uitgebreid met een foyer. De ontwerpopgave spitste zich toe op de vraag hoe een hermetisch gebouw als een kerk, op eigentijdse wijze verbouwd en uitgebreid kan worden, zonder het oorspronkelijke gebouw geweld aan te doen. De nieuwe kapel is een spel geworden tussen oud en nieuw, waarbij beide waarden hun eigen plek hebben gekregen. De detailering en materialisering van de nieuwe onderdelen is eigentijds, en is geplaatst naast de kwaliteiten van het bestaande gebouw.

Opdrachtgever

Altrecht GGZ

Jaar

2004


Herbestemming Kapel te Zeist
Herbestemming Kapel te Zeist
Herbestemming Kapel te Zeist
Herbestemming Kapel te Zeist
Herbestemming Kapel te Zeist
Herbestemming Kapel te Zeist
Herbestemming Kapel te Zeist
Herbestemming Kapel te Zeist
Herbestemming Kapel te Zeist