Verbouwing villa langs de Vecht

Langs de Vecht, tussen Vreeland en Nederhorst den Berg, is een prachtig kavel gelegen. Op deze schitterende plek stond een cataloguswoning van ca. 10 jaar oud. De opdracht bestond eruit om van dit eenvoudige woonhuis, een eigentijdse en luxe villa te maken.
Om dit te bereiken zijn verschillende ingrepen gedaan: de kap is aan de achterzijde opgetild, de woning is zijdelings uitgebreid en aan de achterzijde is een veranda gebouwd.
Om dit alles weer één geheel te maen, is de woning volledig bekleed met zwarte western red cedar houten delen. De oorspronkelijke pannen zijn vervangen door een zinken bekleding. De kolommen aan voor- en achterzijde zijn gemaakt van eiken binten, welke onbehandeld zijn toegepast. De bijzondere combinatie van materialen geeft een zeer eigentijdse en warme uitstraling aan de woning.

Opdrachtgever

particulier

Fotograaf

Norbert Waalboer

Jaar

2012


Villa te Vreeland
Villa te Vreeland
Villa te Vreeland
Villa te Vreeland
Villa te Vreeland
Villa te Vreeland
Villa te Vreeland