Duurzaamheid

Duurzaamheid is een vanzelfsprekend afwegingskader van de maatschappij geworden, en dus ook van onze ontwerpen. Hierbij staan wij voor een pragmatische houding, passend bij de ideeën van de opdrachtgever. Wij benaderen duurzaamheid vanuit een breed perspectief. Denk hierbij aan beperking van energiegebruik, duurzame bouwmethoden, materiaalkeuze, maar ook flexibiliteit in gebruik en esthetische duurzaamheid.

Zonstraat voor Heuvelrug Wonen

Een goed voorbeeld van deze houding is het ontwerp van de woonwijk Zonstraat voor Heuvelrug Wonen. Bij dit project heeft de opdrachtgever een doelstelling geformuleerd om een 25% verscherpte EPC eis toe te passen en een GPR Gebouw score van 8 te realiseren. Deze doelstellingen zijn o.a. gehaald door toepassing van installatietechnische innovaties en specifiek materiaalgebruik.

ArchiRenovatie

Een tweede voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van het concept ArchiRenovatie. Voor meer informatie verwijs ik u door naar de website www.archirenovatie.nl

Over Ter Braak Architecten

Ter Braak Architecten is een all-round architectenbureau, dat met passie en plezier ontwerpen maakt en realiseert. Vanuit Utrecht ontwerpen wij met een enthousiast team projecten voor particulieren, instellingen en bedrijven. Onze ontwerpen kenmerken zich door inspiratie, functionaliteit en duurzaamheid.

Lees Meer